Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sport képes leírás - Tolna megye.tlap.hu
részletek »

Sport - Tolna megye.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tolna-megye.tlap.hu » Sport
Keresés
Találatok száma - 7 db
Atomerőmű Sportegyesület

Atomerőmű Sportegyesület

Az Atomerőmű Sportegyesület 1979-ben alakult az atomerőmű építésére szövetkezett dolgozók sportjának szervezésére. Az első időkben a tömegsport rendezvények, a társvállalatokkal vívott vetélkedések, valamint a természetjárók programjai adták a működés zömét. 1983-ban elkészült az ASE Sporttelep, ami ma is büszkeségre ad okot. A 80-as évek közepén a már kialakult rendszeres házibajnokságok üzemelése alatt olyan igények fogalmazódtak meg, hogy az egyesület próbáljon meg sportszakembereket Paksra hozni, akik a minőségi sporttal is képesek lesznek megismertetni a dolgozókat, illetve családtagjaikat. Ekkor került az Egyesülethez Hajba Antal olimpiai helyezett, világbajnok kenus, aki a jelenleg már szintén világbajnokokat nevelo szakosztály alapjait rakta le. Az első világbajnoki érem Hoffmann Ervin nevéhez fűződik. Később érkezett Tuncsik József, aki megszervezte, bevezette az iskolai judo oktatást, amibol később már a bajnokok nőttek fel. Hangyási László edző segítségével az ASE adta a judo sportág első magyar olimpiai- és világbajnokát Kovács Antal személyében.

Kerékpártúra ajánlatok Tolna megyében

Kerékpártúra ajánlatok Tolna megyében

Kerékpártúra útvonalak gyűjtésével foglalkozó oldal, amely célja, hogy segítse a kerékpártúrázókat kerékpártúra ajánlatokkal, kerékpárosbarát szálláshelyek ajánlásával, kerékpáros túrázással kapcsolatos információkkal. Az útvonalak aszfaltos illetve terepen történő kerékpártúrákkal is foglalkozik, megyék szerint tematikusan csoportosítva.

Paksi Futball Club

Paksi Futball Club

A klub történetéből: Az első írásos emlék 1912. augusztus 4-ről maradt fenn, amikor a paksi diákcsapat játszott a bölcskei diákokkal. Hamarosan megalakult a Paksi Atlétikai Sport Club, melyen kívül még 3 labdarúgó csapat is működött kisebb nagyobb sikerrel. A Paksi Sportegyesület 1952-es megalakulásáig folyamatosan valamely megyei vagy nemzeti szintű bajnokságban játszottak városunk csapatai. A PSE nevet többször is használták, de az akkori viharos időkben ez többször változott: PSE, Paksi Munkás Sport Club, Biritói Á.G., Paksi Á.G., Paksi Traktor. 1952-ben csapatunk a járási bajnokságban küszködött, s talán ez volt az utolsó csepp a pohárban, mely 1952. november 28-án arra ösztönözte a labdarúgást szeretőket, hogy megalakítsák a Paksi Kinizsi Sportkört. Ennek alapítói: Rödlmeier János, Bán Péter, Bohner István, Judi János és Ambrus Ödön. A terv megvalósításához nagyban hozzájárult a Paksi Konzervgyár anyagi támogatása Kródi József segítségével, aki meghatározó személyisége volt a paksi labdarúgásnak.

Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség

Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség

A Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség honlapja. Minden, ami a Tolna megyei futballal kapcsolatos. A honlapon elolvashatjuk a csapat híreit, bajnokságait, versenykiírásait, játékvezetőit és versenykiírásait.

Tolna Megyei Sakkszövetség

Tolna Megyei Sakkszövetség

A Tolna Megyei Sakkszövetség hivatalos honlapja. Ezt az oldalt megyénk sakkélete hívta életre. Annak a megyének a sakkélete, amelyet mára már nagyon sokan ismernek és elismernek az országban, amely az elmúlt tizenöt évben rangot és elismerést szerzett nem csak hazánkban, de a nemzetközi sakkozásban is. A jövőt építjük, ezért a fiatalok oktatásában, versenyeztetésében, a tehetségek támogatásában határoztuk meg a követendő utat. Ezen az úton járunk, amely hitünk szerint a magyar sakkozás eredményességének záloga, amelyért érdemes áldozatokat hozni, amelyért szükséges kitartóan dolgozni és amely mára erős közösségé alakította azt a maroknyi lelkes sakkbarátot akik a kilenvenes évek elején megálmodta a tolna-megyei sakkozást. Az eredmények bennünket igazolnak. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a fiatalok sakkoktatásában már közel egy évtizede kiemelkedő eredményeket érünk el, hogy képes voltunk elhódítani a koronát a nagyhírű fővárosi és vidéki sakkiskoláktól, hogy az ifjúsági csapatbajnokságon a bajnokcsapatnak járó kupát 2005-ban nyolcadik alkalommal emelhették magasra tolna megyei sakkozók...

Tolna Megyei Sportszövetségek Szövetsége

Tolna Megyei Sportszövetségek Szövetsége

Sportkoncepció: A Magyar Köztársaság alkotmánya értelmében a területén élőknek joguk van a lehető legmagasabb szintű testi-lelki egészséghez. E jog - több más dolog mellett - a rendszeres testedzés biztosításával valósítható meg. A sportról szóló törvény rögzíti: "Az állam aktív magatartásával elősegíti az állampolgárok testedzéshez, sportoláshoz fűződő jogának gyakorlati érvényesülését". Ugyanezen jogszabály települési és térségi feladatokat is megfogalmaz. Egyik ilyen teendő a sport hosszú távú fejlesztési céljainak megfelelő sportkoncepció meghatározása. A koncepció jelen értelmezésben nézőpontok, meglátások, elgondolások, ötletek egymással összefüggő rendszere, melyek Tolna megye testnevelésének és sportjának egészére, illetve annak egyes részterületeire vonatkoznak. A dokumentum az alábbi rendezőelveknek, követelményeknek megfelelően került összeállításra: minden részletében egyezzen a sporttörvény azon előírásaival, melyek a települési és megyei önkormányzatokra vonatkoznak; járuljon hozzá az egyetemes magyar sport fejlesztési céljainak megvalósításához; nyújtson támpontot a települési önkormányzatok testneveléssel és sporttal foglalkozó intézmények, társadalmi szervezet.

Ukse Szekszárd

Ukse Szekszárd

Az oldalon található, és letölthető anyagban betekintést nyerhet az UKSE Szekszárd életébe, megismerve ezzel a városban, a megyében sőt országosan is betöltött szerepünket. Célunk ezzel az ismertetővel, hogy ízelítőt adjunk eredményeinkből, azokból az értékekből, amelyeket az évek során közösen megteremtettünk.

Tuti menü