Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Általános, közép és főiskolák képes leírás - Tolna megye.tlap.hu
részletek »

Általános, közép és főiskolák - Tolna megye.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tolna-megye.tlap.hu » Általános, közép és főiskolák
Keresés
Találatok száma - 8 db
Arany János Egységes Iskola, Bonyhád

Arany János Egységes Iskola, Bonyhád

Az Arany János Egységes Iskola 1961-ben épült, 2001-ben vette fel nevét, 2009 szeptemberétől pedig gimnáziumi osztály működése indul el. A 20 tantermes iskola saját tornateremmel és ebédlővel rendelkezik. Az iskola épületének, berendezésének felújítását és korszerűsítését tervszerűen és folyamatosan végezzük. Az elmúlt években felújítottuk a villamos hálózatot, megkezdtük az ablakok cseréjét, az ebédlőt újralapoztuk, a tantermek bútorzatát kicseréltük. A Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény székhelyeként működő iskola szerencsés helyzetben van, mert a tanulókat nagy játszótér, 2 bitumenes, 1 salakos és 1 füves pálya várja, ahol focizhatnak, kézilabdázhatnak, kosarazhatnak, röplabdázhatnak és atlétikai edzéseken vehetnek részt. Az iskola önálló könyvtárhelyiséggel, 2 számítástechnika, 2 technika teremmel, orvosi és fogorvosi szobával is rendelkezik. Az első két osztályban iskolaotthonos rendszerben tanulnak a gyermekek. Ennek előnye, hogy két nevelő tanítja a tantárgyakat (magyar-matematika + készségtárgyak) hétköznap nincs házi feladat, nincs túlterhelés, az oktatás hatékony.

Bezerédj István Szakképző Iskola

Bezerédj István Szakképző Iskola

Iskolánk gazdasági szakképzést folytat különböző szakokon és területeken. Ennek a feladatnak már több mint 85 éves múltja van, melynek során az iskola tantestülete a gazdasági élet igényeinek megfelelően képes volt rendszeresen megújulni. Napjainkban közgazdasági és kereskedelmi szakképzéssel is foglalkozunk. 2005-ben sikeresen pályáztunk a Szakiskolai Fejlesztési Program 2-re. Ennek eredményeként kiemelt szerepet kap oktatásunkban a kompetencia alapú modulrendszerű képzés. 2008-ban a Szent László Szakképző Iskola tagintézményévé váltunk. Iskolánk célja általánosan művelt, korszerű szakmai ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, ezért az oktatásban minden területen kiemelkedő szerepet kap: az informatika, a kommunikációs készségek fejlesztése, az idegen nyelv oktatása, a vállalkozásra nevelés, irodatechnikai eszközök alkalmazása, továbbá azok az ismeretek, amelyek nélkül a korszerű gazdasági szakképzés elképzelhetetlen. A 9-12. évfolyamon a kerettantervre épülő helyi tanterv szerint oktatunk a kereskedelem-marketing, valamint a közgazdaság szakmacsoportban. Iskolánknak több mint 10 éve nemzetközi kapcsolatai is vannak...

Energetikai Szakközépiskola és Kollégium

Energetikai Szakközépiskola és Kollégium

1986-ban nyitotta meg kapuit az ország első vállalati iskolája a Paksi Atomerőmű Vállalat, majd a Paksi Atomerőmű Rt. Részeként.. 2001-től a középiskola alapítványi fenntartással működik, az átlagosnál jelentősen jobb feltételeket biztosítva az itt tanulók számára. A működtető alapítvány tulajdonosa révén az iskola is az MVM cégcsoport tagjává vált. Képzési struktúránk elsősorban az Atomerőmű és a villamosenergia-ipar igényeire épül, de a gazdaság más területein is jól konvertálható, piacképes szakmákat biztosít az itt végzőknek. Az energetikai ipar igényeire épített képzés egyben az iparágban történő munkavállalást, ill. alkalmazást is elősegíti, valamint - elsősorban a szakirányú- továbbtanuláshoz is magas szintű ismereteket nyújt. Intézményünkben az oktatás közép- és emeltszinten folyik. Első lépcsőben érettségit, második lépcsőben pedig szakirányú végzettséget szerezhetnek tanulóink. Képzést folytatunk műszaki és gazdasági szakterületen, elsősorban az energetikához, a villamosiparhoz kötődő szakirányokban, ezen belül informatika, elektronika-elektrotechnika, energetikai gépész, környezetvédelmi-és vízgazdálkodási szakmacsoportokban...

I. Béla Gimnázium

I. Béla Gimnázium

Iskolánk az 1967-es alapítástól a nyolcvanas évek közepéig Tolna megye egyetlen érettségit adó műszaki középiskolája volt, mely az ipar változó igényeinek megfelelően többször is profilt váltott. A Rózsa Ferenc Műszaki Szakközépiskola néven közismertté vált intézmény, vonzó volt a megyében, de távolabbi településeken is. Sok fiatal részesült itt színvonalas képzésben és kapott személyisége formálódásához emberi indíttatást. Az elmúlt évtizedben az oktatás társadalmi - gazdasági környezete megváltozott, a közoktatás rendszere jelentősen átalakult. Az átalakulás részese az I. Béla Gimnázium és Informatikai Középiskola, mely a jó hírű műszaki szakközépiskolából vált vegyes profilú - gimnáziumi és szakközépiskolai képzést folytató - középiskolává. Az 1992-es gimnáziumi profilváltás óta intézményünk helyzete stabilizálódott. Megújulásra képes nevelőtestülete az iskolát néhány év alatt gimnáziumként is vonzóvá és elismertté tette a szülők és diákok körében. Differenciált képzést kínáltunk, családias, az egyéniséget elfogadó légkört teremtettünk.

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola honlapja. Cím: 7030 Paks, Ifjúság útja 1. Az iskolának van egy alapítványa is, melynek a célja a paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola működési feltételeinek javítása, korszerűsítése, modern technikai eszközökön alapuló hatékony idegen nyelv oktatási rendszer kiépítése, valamint a számítástecnikai oktatás fejlesztése.

Penta Unió Oktatási Centrum

Penta Unió Oktatási Centrum

A Penta Unió Oktatási Centrum A szakmai képzésekben nagy tapasztalattal rendelkező intézményünk - kitűnő szakemberekkel - immár több, mint 17 éve folyamatosan szolgálja a hallgatók érdekeit és végzi szakmai felkészítésüket az ország kilenc városában. Elismertségünk garanciája az évente több száz nálunk végző hallgató elégedettsége és felkészültsége, mellyel a pénzügyi-számviteli területen képző intézmények élvonalába tartozunk. Penta Unió - elkötelezetten magas minőség A minőség kulcsa az a tudás és tapasztalat, melyet az oktatás területén intézményünk napjainkig felhalmozott. A minőség folyamatos fejlesztését ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszerünk, intézményünk akkreditációja és munkatársaink elkötelezettsége garantálja. Penta Unió - társadalmi kapcsolatok A Penta Unió Oktatási Centrum büszke arra, hogy üzletpolitikája részeként olyan nonprofit szervezetek munkáját támogatja, mint a Könyvelőiroda-vezetők klubja. Intézményünk tagja - többek közt - a Felnőttképzési Vállalkozások Szövetségének, valamint a Kereskedelmi és Iparkamarának.

Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium

Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium

Tolna megyében, a Völgység szemet gyönyörködtető, változatos domborzatú környezetében ékszerdobozként emelkedik gimnáziumunk szecessziós főépülete. Az iskolát a jelentős számú evangélikus lakosság szándéka szerint 1806-ban alapították Sárszentlőrincen. Az intézmény elé kettős célt állítottak: egyrészt hazafias érzelmű, a nyelvben jártas tanítók képzését, másrészt a továbbtanulni vágyó ifjaknak megfelelő műveltség nyújtását. 1806 és 1853 között ún. Schola Trivalis, vagyis három évfolyamú kisgimnázium volt. Ebben az időben, 1831-33 között volt itt kisdiák Petrovics Sándor. A lőrinciek ma is őrzik a nagy költő emlékét. 1870-ben a Völgység akkori virágzó fővárosába, Bonyhádra telepítették át, majd 1935-ben átadták az idős fákkal díszes belső udvar egyik ékességét, az internátus új épületét, mely a kor színvonalán igazán modernnek számított. A földszinten tanulószobákat, az emeleten hálóhelyiségeket alakítottak ki. Az államosítás után, 1949-ben az intézmény felvette egykori kisdiákja, Petőfi Sándor nevét...

Vak Bottyán Gimnázium

Vak Bottyán Gimnázium

A Vak Bottyán Gimnázium képzési típusai: nappali tagozat és felnőttoktatás. Oldalainkon igyekszünk bemutatni a gimnázium mindennapi életét, és egy életrajzi írással tisztelgünk névadónk előtt. A különböző képzési típusok, a nappali tagozat és a felnőttoktatás ismertetésével kívánunk segítséget nyújtani a továbbtanulás előtt állóknak. Az elvárásoknak megfelelően elérhető a pedagógiai program, a helyi tanterv, a kompetenciamérések eredményei, a gimnázium életét szabályozó házirend, a számítógép-hálózat használati rendje, valamint a csengetési rend. Röviden bemutatjuk alapítványainkat, amelyek feladata a Vak Bottyán Gimnázium diákjainak segítése, jutalmazása. Lehetőséget biztosítunk az iskola öregdiákjainak az internetes megjelenésre. Igyekszünk tippeket adni a szabadidő hasznos eltöltéséhez. A fotóalbumban megtekinthetők a gimnázium nevezetes eseményeiről készült képek. Az elmúlt évek eseményei iránt érdeklődők az archívumban nézzenek szét. A felvételi tájékoztatóban általános tudnivalók olvashatók a középiskolai felvételikről és konkrét információk a Vak Bottyán Gimnázium felvételi rendjéről.

Tuti menü