Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egészségügy képes leírás - Tolna megye.tlap.hu
részletek »

Egészségügy - Tolna megye.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tolna-megye.tlap.hu » Egészségügy
Keresés
Találatok száma - 4 db
Dombóvári Kisállat Klinika

Dombóvári Kisállat Klinika

A rendelés helyét könnyen felkeresheti Dombóvár központjában, a Dombóvári Városi Rendőrkapitányság épületével szemben. A rendelo elott kényelmes parkolási lehetoség van. Bejárat a Szepessy utca felől. Szolgáltatások: diagnosztika, belgyógyászati, sebészeti és szülészeti ellátás, ultrahangos fogkoeltávolítás.

Dr. Józan Zoltán fogorvos

Dr. Józan Zoltán fogorvos

Dr. Józan Zoltán: 1980-ban végeztem a PTE Fogorvostudományi Karán, 1990-ig felváltva dolgoztam a dombóvári Kórház fogászati szakrendelésén, és a magánrendelőmben. 1990-től mind a mai napig már csak a magánrendelőmben dolgozom. Itt találtam meg azt a harmóniát, amelyet a modern és magas szintű technikai háttér, a szakmai függetlenség, és a rendelőmet szabadon választott páciensek igényessége együtt határozott meg. Ezen kívül két fiú édesapja vagyok és nagyon szeretem az utazást, természetet és a sportot. A fogászat ezen ága óriási fejlődésen ment keresztül az utóbbi évtizedben. Hatalmas vívmánynak tartom, hogy míg a régi amalgám tömések előfúrásához az ép foganyagból is sokat kellett fúrni, addig a mai esztétikus fényre kötő és ragasztott tömésekhez, kizárólag a szuvas foganyagot kell eltávolítani. A másik hatalmas változás, hogy ma már a modern gyökérkezelési és csapozási technikákkal nagyon sok olyan fog megmenthető, amelyeket régen ki kellett húzni.

Egészségügy Tolna megyében

Egészségügy Tolna megyében

Az egészségügy: - a társadalom azon tevékenységeinek struktúrált rendszere, amely az egészség megőrzését, a betegségek megelőzését és gyógyítását, krónikus betegségek esetében azok kezelését szolgálja, - az ember és ezen keresztül a társadalom szociális biztonságának része, melynek - megteremtése és garantálása az állam feladata, - melyben számít az egyén és a társadalom aktív közreműködésére. Másfajta megközelítésben az egészségügy a társadalom mindenkori egészségkultúrájának közhatalmilag intézményesített része, szakigazgatási hivatali testülettel és közhatalmilag legitimált szakmai-tudományos paradigmával, amelynek keretei között a részben populációs szintű, részben személyre szóló ellátások az egészségi állapot javítását, a betegségek megelőzését, és ha kell, gyógyítását, gondozását, rehabilitációját szolgálják. Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya. (WHO)[1] Az egészség dimenziói: - biológiai egészség: a szervezetünk megfelelő működése - lelki egészség: személyes világnézetünk, magatartásbeli alapelveink, illetve a tudat nyugalmának és az önmagunkkal szembeni békének a jele - mentális egészség: a tiszta és következetes gondolkodásra való képesség - emocionális egészség: az érzések felismerésének, illetve azok megfelelő kifejezésének a képessége... Forrás: Wikipédia

Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórháza

Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórháza

A honlapunk elindításával és működtetésével az a célunk, hogy - felhasználva a legkorszerűbb információtechnológiai eszközöket - közvetlenül tájékoztassuk a lakosságot és a háziorvosokat az őket érintő kórházi hírekről, eseményekről, rendezvényekről, bemutathassuk az egyes osztályok, szakrendelések fő tevékenységeit és működési rendjét, valamint lehetőséget adjunk az előjegyzéses háziorvosi beutalásra. Regisztrált bejelentkezés esetén a kedves látogatónak módjában áll hozzászólni különböző témákban elindított elektronikus vitafórumokhoz. Saját fejlesztésű szolgáltatásunkat folyamatosan bővítjük, tökéletesítjük, s ehhez várjuk az Ön észrevételeit, javaslatait is.

Tuti menü