Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nonprofit egyesületek, alapítványok képes leírás - Tolna megye.tlap.hu
részletek »

Nonprofit egyesületek, alapítványok - Tolna megye.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tolna-megye.tlap.hu » Nonprofit egyesületek, alapítványok
Keresés
Találatok száma - 5 db
Bölcső Alapítvány

Bölcső Alapítvány

Az alapítványunk 1995-ben a csecsemőgyilkosságok megelőzésére jött létre, és nevében is jelezve a nem várt újszülötteknek szeretne bölcsőt nyújtani. Az elmúlt 13 év azonban kitágította a célt: a krízisterhesek megsegítése lett a fő feladatunk. krítisterhesek segítése- megoldhatatlan élethelyzetű anyák megsegítése A megoldhatatlan élethelyzet elé állított terhes anyák időben segítséget kaphatnak általunk. Az első terhes 1995 júniusában jelentkezett, azóta 764-en kérték segítségünket. A gondoskodást kérők a 14 és fél éves kamaszlánytól a 48 évesig a legkülönbözőbb korúak: alig több mint felük hajadon, a többiek házasságban, élettársi kapcsolatban, elváltan vagy özvegyen éltek. 2008 áprilisig 500-an szültek a Bölcső alapítvány segítségével. Bár szülés előtt mindannyian úgy érezték, hogy nem bírják, nem tudják, nem akarják vállalni születendő gyermeküket, 20%-uk mégis hazavitte a nem várt újszülöttet. Az ő segítésük is komoly eredménye az alapítványnak. 80%-uk az örökbe adás mellett döntött, így lemondtak gyermekükről, akik az újszülött osztályról közvetlenül örökbefogadó családba kerültek.

Tolna Megyei Állat- és Természetvédő alapítvány

Tolna Megyei Állat- és Természetvédő alapítvány

Állatvédelmi tevékenységünket 1997 júliusában kezdtük meg, amikor csatlakoztunk a Hermann Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesülethez. Ebben az időben nagy problémát okozott Szekszárd városában a kóbor állatok begyűjtése, megfigyelése, tartása és elhelyezése. Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával történt megállapodásunk alapján, a város gyepmesteri telepén ideiglenes állatmenhelyet hoztunk létre, s 1997 szeptemberében megérkeztek a menhelyre az első gazdátlan kutyusok. 1998-tól szervezetünk átvette Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalától a kóbor állatokkal kapcsolatos önkormányzati feladat megoldását és ellátását. 1998 májusában önálló közhasznú szervezetként bejegyzett alapítványt hoztunk létre, ez a mai Tolna Megyei Állat és Természetvédő Alapítvány. Alapítványunk legfőbb tevékenysége az állatvédelem. Működtetjük a Szekszárdi Állatmenhelyet, összegyűjtjük, megfigyeljük, ellátjuk, gondozzuk, és örökbe adjuk a gazdátlan állatokat. Segítjük az önkormányzat munkáját az állatvédelemmel kapcsolatos panaszok esetében, állatvédelmi járőrszolgálatot működtetünk, kampányokat szervezünk, tájékoztató és ismeretterjesztő munkát végzünk...

Tolna Megyei Népművészeti Egyesület

Tolna Megyei Népművészeti Egyesület

A Tolna Megyei Népművészeti Egyesület kapta az 'ÉV CIVIL SZERVEZETE' DÍJAT, melyet Dr. Puskás Imre, Tolna Megye Közgyűlésének elnöke adott át Komjáthy Tamásné egyesületi elnöknek 2008. április 23-án, a Vármegyeháza dísztermében. Az egyesület vezetőjét Komjáthi Tamásnét, intézményünk népi iparművész munkatársát kérdeztük az egyesületi munka felelősségéről. Miben áll egy civilszervezet életképessége? Fontos, hogy a társadalom szempontjából alternatív megoldásokat mutasson fel a hatalom számára, és közvetítő szerepet töltsön be az állam és az emberek között. Működés szempontjából pedig, hogy képes legyen erőforrásokat mozgósítani, rugalmasan és gyorsan reagálni a kihívásokra. Hiszen mindezen kritériumok megléte a valóság megismerésére és önmagu(n)k megmutatására ad lehetőséget. A szervezet tagjai hasznosnak érezhetik tevékenységüket, és a közösségi együttlét újfajta emberi kapcsolatba hozza őket. További közös célok megfogalmazására és munkára ösztönzi őket. Így tevékenységük a kívülálló emberek számára követendő példaként jelenik meg.

Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség

Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség

A tűzoltó szövetség Tolna Megye tűzvédelme és katasztrófavédelme érdekében tevékenykedő jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek önkéntes társulása révén létrehozott társadalmi szervezet, amely a mindenkori érvényben lévő tűz- és katasztrófavé-delmi védelmi és más kapcsolódó jogszabályok és azok végrehajtására kiadott rendelkezések-ben megfogalmazottak szerint, a rendelkezésre álló, személyi és tárgyi feltételek függvényé-ben képviseli tagságának érdekeit, oly módon, hogy - tagságának egyetértésével - elsődleges célként és feladatként jelöli meg a tűz elleni védekezést, a műszaki mentést, valamint a ka-tasztrófa elhárítást és az ezekhez kapcsolódó megelőző feladatok végrehajtásának elősegítését. A szövetség a hatályos jogszabályokat figyelembe véve segíti a tűz- és katasztrófavédelmi érdekek érvényre juttatását. A szövetség az 1893-ban létrehozott és 1945-ben rendelettel megszüntetett Tolna Vármegyei Tűzoltó Testületek Szövetsége utódjának tartja magát.

Vácikai Cerberus Állatvédő Alapítvány

Vácikai Cerberus Állatvédő Alapítvány

Az Alapítvány bemutatkozásából: Paks külterületén egy asszony "furcsa dolgot" talált és ideszólt a menhelyre, segítsünk kideríteni. Felkerestük a helyszint ahol megállapítottuk hogy a "furcsa dolog" egy, a földből csak alig kilátszó kutyaorrész. Egy kutyáé, akit élve ásott el az az állatkínzó, aki nem törődött a kutya szenvedésével. Tettét ismeretlenül követte el, de reméljük nem marad ismeretlen és leszámolhat vele a hatóság. Kiástuk a kutyát, akit paksi Benjikének neveztük el. Hogy elásása elött milyen kínokat kellett elviselnie mi nem tudjuk, Benjike viszont nem tudta és már nem is tudja elmondani. A szerencsétlen, még élő kutyát kiszabadítása után a Dunaföldvári állatklinikára vittük remélve azt, hogy legalább az életét meg lehet menteni. Bár láttuk nem túl sok az esélye. mégsem adtuk fel. A klinikán 10 napig kűzdöttek az életéért, de végül is a csendes altatás mellett kellett dönteni. Benjike mind két szeme ki volt lyukadva, álkapcsa eltörött, teste lebénult a talán napokig tartó kínszenvedéstől, ahogy szabadulni próbált, de sikertelenül. A paksi Benjike nem ezt érdemelte!

Tuti menü