Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szekszárd képes leírás - Tolna megye.tlap.hu
részletek »

Szekszárd - Tolna megye.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tolna-megye.tlap.hu » Szekszárd
Keresés
Találatok száma - 10 db
Esélyek Háza - Szekszárd

Esélyek Háza - Szekszárd

Tevékenységünk: A Szociális és Munkaügyi Minisztérium esélyteremtő programjainak megyei szintű megvalósítása Esélyegyenlőséggel kapcsolatos programok, képzések, tréningek, rendezvények szervezése Ügyfélszolgálatunk várja Önt amennyiben hátrányos megkülönböztetés érte Amit nyújtani tudunk: a jogvédelem. Panaszfelvevő helye vagyunk az Egyenlő Bánásmód Hatóságnak és az Ombudsmani Hivatalnak. Mindkét szervezettel együttműködési megállapodást kötöttünk, mely megállapodásban azt vállaltuk, hogy az egyenlő bánásmód területén, valamint a kisebbségi biztos hatáskörébe tartózó szociális, oktatási és foglalkoztatási területen megkülönböztetést szenvedettek panaszait felvesszük, és továbbítjuk e két szervezet felé. Információt nyújtunk az esélyegyenlőség témakörébe tartozó pályázati lehetőségekről, pályázati tanácsadást végzünk az esélyegyenlőségi szempontokra fókuszálva Segítséget nyújtunk célcsoportjainknak érdekképviseleti szervezeteinek megalakításában Csatlakozunk helyi és országos szintű esélyegyenlőségi programok megvalósításához A média közreműködésével az esélyegyenlőség társadalmi fontosságát szeretnénk kiemelni.

Ifjúsági Unió Szekszárd

Ifjúsági Unió Szekszárd

Dél-Dunántúl meghatározó civil szervezeteként arra törekszik, hogy régiónkban értéknek, miniségi életnek számítson a természettel, környezettel való összhangban élés, a közösséghez tartozás, a közérdekért való tenni akarás. Egyesületünk küldetésének tekinti a sport, az egészséges életmód és a kultúra értékeinek közvetítését és a civil szektor fejlesztését. Célul tűztük ki többek között a természetjárás, mint életforma, és a természet szeretetének népszerűsítését; a természetjáróknak infrastruktúra fejlesztését és annak fenntartását a régióban, szem előtt tartva a természet és a környezet védelmét. Tagjaink különböző szakosztályokba szerveződve kapcsolódnak be az Egyesület munkájába - főként a turisztikai szakágakban. Ezek: gyalogostúra, vízi-sport, kerékpáros, túraverseny-, magashegyi, környezetvédelmi, országjáró, junior, bor- és kultúra szakosztályok.

Szeki Szekszárdi információtár

Szeki Szekszárdi információtár

A Szeki adatbázist a TERRA Kft. kezdte fejleszteni 2000-ben. Az adatbázis felépítése kizárólag nyilvánosan hozzáférhető adatokból, vagy az érdekelt szereplő által rendelkezésünkre bocsátott, saját magáról szóló adatokból történik. Az adatbázis a Terra Kft. tulajdona. A Szeki adatbázisban szerepeltetni kívánunk minden szekszárdi vállalkozást, intézményt, illetve minden olyan szolgáltatást, amely a lakosság érdeklődésére számot tarthat. Mindezt lapozgatható, böngészhető formában szeretnénk az érdeklődők rendelkezésére bocsájtani. Az adatbázis tartozéka egy térkép, mely Szekszárd belterületét (ill. az azzal közvetlenül határos külterületet) ábrázolja szelvényekre felosztva, és amelyen a rendszer képes megmutatni a keresett objektumot, amennyiben az Ön böngésző programja képes javscript-et futtatni. Egyetlen kattintással elérhető a Google Maps műhold- és légifotó világtérképének az a része, melynek körülbelül a közepén látható a keresett hely.

Szekszárd - Wikipédia

Szekszárd - Wikipédia

Szekszárd (németül Sechshard vagy Sechsard) megyei jogú város, Tolna megye székhelye. Népességét tekintve az ország legkisebb megyeszékhelye, területét tekintve Tatabánya és Eger után a harmadik legkisebb. Borváros, kb. 4500 pince található a városban. A Dunántúli-dombság és az Alföld találkozásánál, melyeket összeköt a várostól északra fekvő 2003-ban átadott Szent László híd (a tervezett M9-es autópálya része). Szekszárdot a Budapest-Pécs közötti 6-os számú főúton, Baja felől Bátaszékig az 55-ös, onnan az 56-os számú közúton lehet megközelíteni. Vonattal a MÁV 46-os számú (Sárbogárd-Szekszárd-Bátaszé k) vasútvonalán érhető el. A vasútállomás Szekszárd-Palánk és Őcsény között található. Elérhető továbbá távolsági autóbusszal 2,5-3 óra alatt Budapestről a Népligeti Autóbusz-állomásról. Szekszárdot 1015-ben említik először. Neve egyes feltevések szerint I. Béla királyra utal, aki barna bőrű és kopasz volt (régi magyar nyelven: szög és szár, 1903 óta írják Szegszárd helyett Szekszárdnak.) 1061-ben ő alapította a bencés apátságot, itt is temették el. Mátyás király korában Szekszárd a király elleni összeesküvést szövő Vitéz János birtoka volt, várát ezért lerombolták...

Szekszárd hivatalos weblapja

Szekszárd hivatalos weblapja

Bármely irányból közeledünk a városhoz, megkapó látvány a lankás domboldalakról lekúszó utcák, terek képe. Szekszárd ma 36 ezer lakosával és otthonosságával a korszerű kisváros kényelmét nyújtja. Tolna megye székhelye a Dunántúli-dombság és az Alföld találkozásánál fekszik. A Szekszárdi-dombság és a Sárköz határolta település a Remete-patak (Séd-patak) völgyében indult növekedésnek. A várost ma északról a Sió-csatorna határolja. Szekszárdot a Budapest-Pécs közötti 6-os számú főúton, Baja felöl az 56-os számú közúton lehet megközelíteni. A város mellett elhaladó 6-os útról a 63-as számú székesfehérvári és a 65-ös számú siófoki útvonalak is elérhetők. Vonattal a Budapest-Baja vasútvonal vezet a megyeszékhelyre. A fővárostól való távolsága 144 km. A közeli Dunát átlépő Alföld a Sárköz és a kedvelt kirándulóhelyként ismert Gemenc vidékén kötődik a lankás Mezőföldhöz és a Dunántúli-dombsághoz. Szekszárd méltán híres borkultúrája a természet kínálta lehetőségekkel élők bölcsességét és hozzáértését dicséri. Amit felkínált a természet, gyakran elvették háborúk és kudarcok, mégis él és fejlődik a város.

Szekszárd info

Szekszárd info

El látogatna Szekszárdra pihenni megismerni a várost, de nincsenek megfelelő információi a hellyel kapcsolatban? Akkor önnek ránk van szüksége! Nálunk mindenben teljes körűen tájékozódhat. Akár a borkultúráról legyen szó, vagy éppen szállásokkal kapcsolatban érdeklődne, esetleg a vendéglátásról szeretne teljes képet kapni, de számtalan program ajánlóval is szolgálunk. Kulturális és minden igényt kielégítő információs csokorral szolgálunk minden kedves érdeklődő számára. Keresse fel honlapunkat, hogy semmi Szekszárddal kapcsolatos infó ne kerülhesse el figyelmét!

Szekszárd látnivalók, Szekszárd programok

Szekszárd látnivalók, Szekszárd programok

Szekszárd a nemes borok és a művészetek városa. Tolna megye székhelye a Dunántúli-dombság és az Alföld találkozásánál fekszik. Budapestről autóval a duna mentén dél felé haladva 145 km-t érkezhetünk Szekszárdra, vasúton 149 km. A Szekszárdi-dombság és a Sárköz határolta település a Remete-patak (Séd-patak) völgyében indult növekedésnek. A várost ma északról a Sió-csatorna határolja. Szekszárdot a Budapest-Pécs közötti 6-os számú főúton, Baja felöl az 56-os számú közúton lehet megközelíteni. A város mellett elhaladó 6-os útról a 63-as számú székesfehérvári és a 65-ös számú siófoki útvonalak is elérhetők. Vonattal a Budapest-Baja vasútvonal vezet a megyeszékhelyre. A közeli Dunát átlépő Alföld a Sárköz és a kedvelt kirándulóhelyként ismert Gemenc vidékén kötődik a lankás Mezőföldhöz és a Dunántúli-dombsághoz. Szekszárd méltán híres borkultúrája a természet kínálta lehetőségekkel élők bölcsességét és hozzáértését dicséri. Amit felkínált a természet, gyakran elvették háborúk és kudarcok, a város mégis él és fejlődik.

Szekszárdi Állatgyógyászati Központ

Szekszárdi Állatgyógyászati Központ

Ezt a honlapot azért hoztuk létre, hogy alkalmat teremtsünk lehetőségeink, szolgáltatásaink és munkatársaink bemutatására. Az állatgyógyászati részleget 1990-ben, a kereskedelmit 1992-ben alapítottuk. 1995-ben költöztünk, majd 2001-ben ismét, ezúttal a jelenlegi helyünkre, Szekszárd központjába, a Mikes u. 14. szám alá, a tűzoltóság épülete mellé. Itt több, mint 400 négyzetméter alapterületen működünk és 12 parkolóhely áll ügyfeleink rendelkezésére. Célunk magas színvonalú és lehető legteljesebb körű szolgáltatás biztosítása. Az Állatgyógyászati Központ Szekszárd központjában, a tűzoltóság mellett található. A jellegzetes, modern épület a városközpontból a vasutállomáshoz vezető négysávos Hunyadi utcából nyíló csendes Mikes utcában áll, a tűzoltóság szomszédságában, a Zsitvai cukrászdától mintegy 50 méterre. Cím: 7100 Szekszárd, Mikes u. 14.

Szekszárdi Plébánia

Szekszárdi Plébánia

Az 1794-es tűzvész után - melyben a régi templom is leégett- 1802 és 1805 közt épült fel az új katolikus templom. A szükséges anyagiakat a Helytartótanács, a megye és az uradalom közös megegyezése teremtette elő, de Szluha György plébános személyes közbenjárására Ferenc császár 26 ezer forintot is adott. Szluha állhatatossága kellet ahhoz, hogy a szokásos kisléptékű típustervek helyett egy nagyszabású templom építéséhez adjanak engedélyt. Az építkezéshez a pénz lassan gyűlt össze. Az istentiszteleteket ez idő alatt a Szent János és Pál kápolnában, majd egy ideiglenes deszkatemplomban tartják. Az új templom tervezője az Országos Építészeti Igazgatóság vezetője, Tallher József (1730?-1807) volt. Tallher (más írásmód szerint Thalherr) a kor sokat foglalkoztatott építésze, a szekszárdi templom tervezésénél is - némileg megkésett módon - az egytornyos barokk homlokzat típusát alkalmazta. Tallher szigorú vonalvezetése azonban már némi klasszicizáló hajlandóságot is elárul. Ő is átérezhette a barokk iskolázottságú mesterek dilemmáját: A modernnek számító törekvések idegenek a vallásos szellemiségtől...

Hirdetés
Szekszárdi Útikalauz

Szekszárdi Útikalauz

Az oldalon részletesen bemutatják Szekszárd és környékének fontosabb nevezetességeit. A bemutatott nevezetességről egy rövid leírást is olvashatunk, továbbá megtekinthetjük annak fényképét és címét is.

Tuti menü